INSTRUCȚIUNI DE INSTALARE ȘI UTILIZARE A FOLIILOR PENTRU SOLAR

Manipularea, instalarea și întreținerea foliei, precum și tehnicile de cultivare pot avea un efect important asupra duratei de viață precum și asupra altor proprietăți ale foliei. Vă rugăm să studiați următoarele instrucțiuni și recomandări pentru a profita la maxim de investiția dvs.

Construcția solarului

·         Solarii cu structura metalica: Tuburile metalice trebuie să fie curate, fără rugină și muchii ascuțite și de preferință galvanizate. Unghiurile tuburilor trebuie să permită tensionarea uniformă a foliei, astfel încât să nu fie "înfundate" in structură de vânt. Daca se foloseste sarma pentru a susține folia, aceasta să fie galvanizata și trebuie înlocuita atunci când prezintă rugină

·         Solarii cu cadru din lemn: suprafața lemnului trebuie să fie netedă și fără margini ascuțite. Lemnul nu trebuie să elimine rășina, iar tratamentul chimic trebuie să fie cu materiale care nu afectează calitatea foliei.

Depozitarea și instalarea foliei

·         Folia trebuie pastrata orizontal în ambalajul său original într-o zonă umbroasă și rece, protejată de orice lumină directă a soarelui

·         Înainte de instalare, se recomandă tăierea unei bucăți de probă (0,5 m cu identificarea producătorului și păstrarea împreună cu eticheta rolei

·         Acoperirea solarului trebuie efectuată în zilele cu o temperatură ambiantă între 15-23 grade Celsius.

·         Trebuie acordată o atenție deosebită faptului că folia nu este deteriorata sau rupta în timpul instalării și în special atunci când este derulat pe teren. Asigurati capătul liber al foliei de pe solar, apoi deplasați rola spre cealaltă parte, derulând cu grijă astfel încât să cadă liber pe pământ sau pe structură în timp ce se deruleaza. Folia trebuie să fie bine tensionata, dar nu excesiv. Dacă folia nu este intinsa corect, aceasta va flutura în zilele cu vânt, acesta fiind un motiv frecvent de deteriorare.

·         Clipsurile de fixare trebuie să fie curate și în stare bună. Rupturile din zona clipsului din cauza fortarii excesive nu sunt acoperite de garanție.

·         În cazul serelor cu folie dublă, inflatata, presiunea aerului trebuie distribuită uniform și menținută constantă pentru a susține tensiunea foliei.

·         Evitați contactul direct al foliei cu țevi / profile Pvc, care conțin plastifianți care pot deteriora folia.

Întreținerea după instalare

·         imediat după învelire, suprafața foliei, oriunde este în contact cu metalul, trebuie vopsită cu o vopsea albă acrilică, solubilă în apă, albă, pentru a reflecta supraîncălzirea razelor solare în aceste zone. Această măsură de protecție împiedică dezvoltarea temperaturilor în punctul de contact cu cadrul structurii și ar trebui să fie menținută și reînnoită după cum este necesar pe întreaga durată de viață a foliei. Nu utilizați vopseluri pe bază de ulei. Benzile de protecție care au fost create în acest scop pot oferi, de asemenea, o protecție adecvată. Nici o garanție privind durata de viață a foliei nu este valabilă dacă această instrucțiune nu este respectată.

·         Intinderile provocate de clipsuri, trebuie reparate cu banda de reparare pentru folie.

INSTRUCȚIUNI PENTRU DESFACEREA CORECTĂ A FOLIILOR SIMETRICE CU 8 PLIURI (C-FOLDING)

Foliile, cu o lățime mai mare de 7,50 m, sunt pliate în mod simetric (pliere C) care facilitează instalarea foliei. Pentru a desfășura în mod corespunzător aceste folii și fără probleme, ar trebui să urmați instrucțiunile prezentate mai jos:

A. Folia nu trebuie intinsa dacă temperatura este mai mare de 25 ° C

B. Procesul derulării și desfacerii este prezentat în două diagrame din partea de jos a acestei pagini. Diagrama 1 ilustrează cazul în care folia este derulata pe acoperișul solarului, în timp ce diagrama 2 arată cazul în care folia este desfăcuta pe pământ.

Etapele care trebuiesc urmate sunt:

​​1. Desfaceți folia de-a lungul solarului, fie că este așezata pe acoperișul solarului (diagrama 1.1), sau pe sol (diagrama 2.1) - fără a o desface.

2. După derularea întregii role (în lungul solarului), deschideți cele două capete superioare spre cele două laturi (stânga-dreapta) (diagramele 1.2 și 2.2).

3. Primul caz (diagrama 1.3A): Dacă folia este derulata pe acoperișul solarului, desfaceți cele două părți care rămân îndoite și conduceți filmul pe părțile laterale ale solarului. Cel de-al doilea caz (diagrama 2.3B): Dacă folia se desfășoară pe pământ, luați capătul taiat care se află lângă partea de solar și conduceți-l spre partea opusă a solarului.

4. În cazul în care folia a fost desfăcută conform instrucțiunilor, fixați-o pe structură cu șine de fixare, cleme etc.